Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Äppeltryfflar

Dessa äppeltryfflar gör du med russin, dadlar, kanel, kardemumma, hasselnötter och cashewnötter. Bjud till fikat eller som godis för en nyttig energikick.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovriv äpplet och krama ut det mesta av vätskan. Lägg äppelrivet, russin, de urkärnade dadlarna, den malda kanelen och kardemumman, hasselnötter och cashewnötter i en matberedare.
  2. Mixa till en grovkornig massa.
  3. Forma till bollar och rulla i hackade nötter, t ex pistasch. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 25 tryfflar
  • 1 stort, grovrivet äpple
  • 2 dl russin
  • 1 1/2 dl urkärnade dadlar (blötlagda 1 timme)
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 101 kCal