Äppelglögg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelglögg

En härlig glögg med julig smak av äpple, apelsin, kanel och stjärnanis. Ett ypperligt gluten och laktosfritt alternativ till julfesten eller kvällsmyset. Servera glöggen varm tillsammans med frukt eller bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort det vita av skalet från hälften av apelsinen. Värm juicen med apelsinskal och kryddor. Låt stå och dra en timme eller längre. Smaka av med råsocker.
  2. Skär resten av apelsinen och äpplet i bitar. Servera glöggen med frukten och t.ex. mörkt bröd med grönmögelost.

För alla

Äppelglöggen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Servera med lämpligt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 apelsin
  • 1 l drickfärdig äppeljuice
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 1 bit färsk skalad ingefära
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • råsocker
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan