Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Välsignad med en dignande äppelträd eller säsong för svenska äpplen i butiken? Passa på att göra en stor sats chutney med smak av chili, kanel och ingefära. Fantastiskt gott till den där söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost?

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 stor sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda äppelbitar, lök, vitlök, chili, kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter utan lock. Rör då och då.
  4. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
  5. Chutneyn är som godast efter ca 1 månad.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 stor sats
  • 1 kg syrliga äpplen
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl rårörsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?