Äppel- och vallmofröflan med vispgrädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Äppel- och vallmofröflan med vispgrädde

En dessert inspirerad av det franska köket får du med detta härliga recept på äppel- och vallmofröflan. Avnjut denna tjusiga efterrätt tillsammans med vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Skär till en bit tinad färdigkavlad smördeg, ca 20 x 8 cm. Lägg upp den på en bakpappersklädd plåt. Skala, kärna ur, halvera och skär 1-2 äpplen i tunna skivor.

Picka mitten av smördegsbiten med en gaffel. Bre ut äppelskivorna tätt på smördegen. Pudra äpplena med socker och kanel. Strö över blå vallmofrön.

Grädda på mellersta falsen i 5-10 minuter, 200°C. Låt svalna något. Dela bakverket i 4 bitar och servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • smördeg (20x8 cm)
  • socker
  • kanel
  • lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan