Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsin- och nejlikespjäll med äppelcrème

Smakrikt kryddiga revbensspjäll med frisk äppelcrème. Koka ihop en egen glaze på honung, vinäger, apelsinsaft och crema di balsamico. Pensla på revbensspjällen och servera med rivna äpplen som rörts ihop med crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pressa saften ur apelsinerna. Blanda den med honung, vinäger, crema di balsamico och kryddorna. Koka ihop till en tjockflytande glaze.
  3. Lägg revbensspjället i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd spjället då och då och pensla under tiden med apelsin- och nejlikeglazen.
  4. Riv äpplena grovt på rivjärn. Blanda äppelrivet med crème fraichen.
  5. Skär upp spjället.
  6. Servera spjället med skyn och äppelcrèmen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med lite riven ingefära och finhackad chili.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med lite riven ingefära och finhackad chili.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl pressad apelsinsaft (1 1/2 dl motsvarar saft från 2 apelsiner)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • ca 1 kg sous vide kokta revbensspjäll
  • 2 äpplen
  • 2 dl crème fraiche ingefära chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3075 kJ / 735 kCal