Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Annas köttbullar

Obeskrivligt goda och saftiga köttbullar. Livfull sweet chilisås, färsk basilika och vitlök blandas i färsen. Du får överraskande goda och smakliga köttbullar - en vinnande rätt! Servera med spaghetti.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ströbröd svälla mjölk i 10 minuter.
  2. Blanda med köttfärs, hackade vitlöksklyftor, finhackad gul lök, sweet chilisås, hackad färsk basilika och salt.
  3. Forma stora bollar och lägg på fuktig skärbräda.
  4. Stek dem försiktigt i olivolja. Häll i matlagningsgrädde när de har fått fin färg på båda sidorna (mjölk till vardags).
  5. Tillsätt soja och låt småputtra tills bullarna är klara inuti (det gör ingenting om de går sönder lite). Späd ev med mer vätska. 
  6. Till servering: Servera med spaghetti.

Tips

Som variation kan man i stället för sweet chilisås tillsätta ajvar relish (mixad grönsaksröra på burk), marinerade soltorkade tomater som man hackat, pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • olivolja till stekning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk soja
  • spaghetti till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?