Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ångkokt sotad lax med dill- och citroncrème

Den ångkokta och sotade laxen smälter i munnen. Tillsammans med den syrliga såsen på crème fraiche, citron och färsk dill blir det en fint balanserad rätt. Servera med nykokt potatis och haricot vertes. Toppa slutligen med fräsch machésallad och lite extra dillkvistar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Ansa och koka bönorna med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Hacka dillen och skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda dill och citronskal med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  3. Servera laxen med potatis, citroncrème, sallad och bönor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 port ångkokt sotad lax
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2808 kJ / 671 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer