Ångkokt sotad lax med dill- och citroncrème

11
0
Ångkokt sotad lax med dill- och citroncrème

Den ångkokta och sotade laxen smälter i munnen. Tillsammans med den syrliga såsen på crème fraiche, citron och färsk dill blir det en fint balanserad rätt. Servera med nykokt potatis och haricot vertes. Toppa slutligen med fräsch machésallad och lite extra dillkvistar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Ångkokt sotad lax med dill- och citroncrème

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
förp haricots verts (à 150 g)
1/2
ask färsk dill (à 20 g)
1
citron
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar
2
port ångkokt sotad lax
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2808 KJ / 671 kCal
Fett 35 g
Salt 3.72 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept