Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggfri pannkaka

När du lagar äggfri pannkaka är det viktigt att låta smeten svälla innan du steker dem i smör. Riven morot är ett gott och nyttigt substitut till äggen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 pannkakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop vetemjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölk, riven morot och smält smör. Låt svälla ca 5 minuter.
  2. Stek pannkakorna i smör.

Tips

För ägg- och mjölkfria pannnkakor kan mjölken bytas ut mot havre-, ris- eller sojadryck och smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 8 pannkakor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl riven morot
  • 2 msk smält smör
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer