Koreansk kimchi

Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
18
Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk kimchi

Ingredienser

ca 1,5 l
1 1/2 kg  salladskål
3 msk  salt
1 1/2 dl  vatten
2 msk  rismjöl
1 msk  strösocker
2 msk  riven ingefära
2 msk  riven vitlök
1   grovt riven gul lök
1 1/4 dl  fisksås
1 - 1 1/2 dl  gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6   tunt skivade salladslökar
1   finstrimlad morot
10 cm  finstrimlad rättika
1   skalat eller noga tvättat och finhackat äpple

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Suveränt recept, gör den veg. genom att byta fisksåsen mot japansk soja (som ges som tips i kommentarerna). Men det borde framgå i receptet att det ska vara klibbrismjöl.

Madeleine

2024-04-21

För mycket fisksås dessvärre, ta max hälften och smaka av! Annas super!

Linn

2023-12-31

Jag lade min i ett stort jäsningskärl men det får inte riktigt plats i kylen. efter hur lång tid är det OK att ta ur kimchin och lägga i mindre burkar?

Viktor

2022-08-29

Testa liknande recept

Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hotteok - Koreanska ostpannkakor
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bi Bim Bap med räkor
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga