Pocherad kyckling med örter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Pocherad kyckling med örter

Att pochera betyder att sjuda något i vätska. Här pocherar vi kyckling i en buljong av vatten, vitt vin, fond och örter så att den blir saftig och smakrik. Servera kycklingen med sås till ris, använd den som bas i en pastasås, eller låt den vara huvudingrediensen i en god och matig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Pocherad kyckling med örter

Ingredienser

6-8 portioner
1 l  vatten
1 1/2 dl  vitt vin
3 msk  konc kycklingfond
1 tsk  salt
1   lagerblad
1 msk  hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk  hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
900 g  kycklingfiléer

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi665 KJ / 158 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater0.1 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt karré med smålökar och vin
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Annas ostgratinerade lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokt skinka med örter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserad vildsvinsstek
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostgratinerad lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga