Rotfruktsstomp

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Rotfruktsstomp

Ett gott och fylligt mos på potatis, morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Med grädde och smör i blir rotfruktstompen härligt krämig. Det är klimatsmart att äta rotfrukter – de flesta är i säsong året runt! Servera moset till vegobiffar eller till husmanskost som korv eller köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rotfruktsstomp

Ingredienser

12 portioner
1 kg  potatis
400 g  morot
300 g  kålrot
300 g  palsternacka
300 g  rotselleri
2 dl  vispgrädde
50 g  smör
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj latkosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Det här blev verkligen godare än jag föreställde mig :) helt perfekt !

Rebecca

2021-03-09

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 206 kCal
Fett11 g
Salt0.7 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokoscurry med rotfrukter
Betyg 3.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintersallad med rotfrukter, pumpa och honungsnötter
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga