Hemmagjord tomatsås

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Hemmagjord tomatsås

En riktigt god krämig och mustig hemgjord tomatsås kräver lite tid men bara fyra ingredienser: vitlök, hela tomater på burk, olja och salt. Krydda med salt efter tycke och smak, och du har en perfekt bas till massor av olika pastarätter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Hemmagjord tomatsås

Ingredienser

ca 6 dl
2   skalade vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
3   burkar hela tomater (à ca 400 g)
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Varför skriver ni inte ut , i ett recept hur lång hållbarhet det är på denna hemmagjorda tomatsås, kan ni inte göra detta recept för 2 och eller 4 personer

Anders

2018-11-16

Hej Anders! Receptet är tänkt som grund till olika rätter som har tomatsås som bas, antal portioner beror på hur man använder den. Serverar man den som den är till pasta räcker det till ca 4 portioner. Såsen håller några dagar eller upp till en vecka i kyl, fryst i ca ett år. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-20

Näringsvärde per portion

Energi319 KJ / 77 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tomatsås (grundrecept)
Betyg 4.4 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsås med örter
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsås till pizza
Betyg 3.7 av 5.
129 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Riven tomatsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fermenterad tomatsalsa
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cashewaioli
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga