Pastadeg

Betyg 4.1 av 5.
120 personer har röstat
20
Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pastadeg

Ingredienser

4-6 portioner
400 g  durumvetemjöl
4   ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Tips

Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
120 personer har röstat

Kommentarer

Toppen recept! Innan jag började så läste jag några av kommentarerna nedan och visste därför att väga äggen fast tog 240 gram utan skalet. Hällde ner mjölet i matberedaren och med äggen i mitten. Körde länge på en låg hastighet och när det hade blandat sig så skickade jag i resten av mjölet. Perfekt konsistens på degen direkt! Behövdes inte tillsättas varken vatten eller mer mjöl. Av min pasta gjorde jag raviolin med ricotta och spenat och detta recept funkade utmärkt till det!

Sandi

2023-07-26

Ja, eftersom det är första gången jag ska testa göra egen pastadeg, så vet jag inte hur den ska vara. Men trots 5 ägg och 1 msk olivolja är det stenhård och ja, vägde tom äggen. Blir nog bara pannkaka av detta...

Elisabeth

2023-06-01

Hej Elisabeth! Pastadegen ska vara kompakt och hålla ihop. Degen "sätter sig" lite när den får vila. Ett tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. Hoppas att det gick bra att kavla degen sen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-02

Väger men hjälps ej

Paula

2023-04-28

Hej Paula! Ett annat tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-28

Näringsvärde per portion

Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Medelhavsbröd
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord pasta
Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga