Pastadeg
Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Gör så här
Tips
Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
Toppen recept! Innan jag började så läste jag några av kommentarerna nedan och visste därför att väga äggen fast tog 240 gram utan skalet. Hällde ner mjölet i matberedaren och med äggen i mitten. Körde länge på en låg hastighet och när det hade blandat sig så skickade jag i resten av mjölet. Perfekt konsistens på degen direkt! Behövdes inte tillsättas varken vatten eller mer mjöl. Av min pasta gjorde jag raviolin med ricotta och spenat och detta recept funkade utmärkt till det!
Sandi
2023-07-26Ja, eftersom det är första gången jag ska testa göra egen pastadeg, så vet jag inte hur den ska vara. Men trots 5 ägg och 1 msk olivolja är det stenhård och ja, vägde tom äggen. Blir nog bara pannkaka av detta...
Elisabeth
2023-06-01Hej Elisabeth! Pastadegen ska vara kompakt och hålla ihop. Degen "sätter sig" lite när den får vila. Ett tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. Hoppas att det gick bra att kavla degen sen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-02Väger men hjälps ej
Paula
2023-04-28Hej Paula! Ett annat tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-28