Picklat äpple med kanel
Söta äpplen passar utmärkt att pickla och servera till karré eller en god getost. Här har vi smaksatt dem med kanelstång för extra spännande smak. De picklade äpplena håller länge i kylen om en ren burk används.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
ca 8 dl
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1 kanelstång
500 g äpplen
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats inlagda äppelskivor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1217 KJ / 305 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater69 g
Protein0 g
Kommentarer
Angående min kommentar, jag råkade skriva glad i ugnen. Det ska givetvis stå glasburkar;)
Fredrik
2024-01-18Om man ställer in burkarna (glad I ugnen i 100c, ca 30 minuter & kokar locken om dom är i metall,gummiringar likaså i några minuter. Sen häller på den varma lagen över äpplena i dom varma brukarna. Sätt på locken ordentligt o vänd burkarna upp o ner ,låt svalna i rumstemperatur. På detta vis blir det vakuum i burkarna, och hållbarhet en blir avsevärt längre så länge den är oöppnad. Håller sig flera månader om inte längre ;).
Fredrik
2024-01-18jag vet inte om jag gjorde något fel men jag tycker det här inte alls är gott.
Deborah
2023-03-19