Japanska rådjursbiffar
Ett enkelt recept med få ingredienser. Trots det är de japanska rådjursbiffarna fullproppade med spännande smaker. Ingefära och soja passar oväntat bra ihop med vilt och äpplet bidrar med fin saftighet och sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
350 g rådjursfärs
150 g fläskfärs (20%)
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk grovrivet rött äpple med skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör (till stekning)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Tips
Kontrollera smaksättningen av färsen genom att steka en minibiff, stor som en femkrona, i lite smör. Framför allt kan behovet av saltning variera. Och det är lättare att lägga till kryddor än att dra ifrån.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi740 KJ / 177 kCal
Fett7 g
Salt4.14 g
Kolhydrater5 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott recept där sojan och ingefäran ger en väldigt asiatisk smak. Väldigt bra tips att steka en testbiff innan så man inte tar i för mycket soja.
Ola
2021-01-19Låter jättegott - vad serverar jag bäst till?
Carola
2020-02-09Hej Carola! Vi har uppdaterat receptet med en länk till kantarellrisotton som är på bilden. Hoppas du gillar recepten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-10