Nötströssel “Dukkah”

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Nötströssel “Dukkah”

Dukkah är ett kryddigt nötströssel från Mellanöstern. Hasselnötter och sesamfrön rostas i ugnen och blandas med fänkål, koriander och timjan. Nötströsslet är gott att strö över mackan, pastan eller använda i brödbaket.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Nötströssel “Dukkah”

Ingredienser

2 1/2 dl
3/4 dl  hasselnötter
3 msk  sesamfrön
2 msk  fänkålsfrön
2 msk  malen koriander
2 msk  torkad timjan

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 2 1/2 dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2090 KJ / 500 kCal
Fett43 g
Salt0.03 g
Kolhydrater12 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Poms hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dukkah
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade havrebitar med sesam
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga