Dijonsenapsvinägrett

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
5
Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Dijonsenapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  dijonsenap
3 msk  olivolja
salt
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Håller med om att den smakar gott! Men om man vill undvika fett, finns det någon vinägrett utan olja, tex. med bara vatten och kryddor? Catarina

Catarina

2024-04-11

Hej Catarina! Det är svårt att göra en vinägrett utan olja. Du kan testa att ta naturell yoghurt istället för olja, det blir ju en helt annan typ av dressing men avsevärt mycket magrare. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-15

Den är så enkel att gör ger fem sjänor

Julia

2023-11-22

God och passar till pasta salad

Julia

2023-11-22

Näringsvärde per portion

Energi379 KJ / 91 kCal
Fett10 g
Salt1.03 g
Kolhydrater0.7 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med senapsvinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspotatis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dressa upp salladen
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga