Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Betyg 4.4 av 5.
116 personer har röstat
10
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser

6-8 portioner
400 g  färsk grönkål
2 msk  smör
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk (3%)
1 1/2 dl  riven Västerbottensost
1 krm  riven muskotnöt
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
116 personer har röstat

Kommentarer

Alltid med på julbordet. Mums!

Helena

2023-01-15

Jättegott och enkelt!

Sofia

2021-12-26

Åh så gott

Ursula

2021-12-24

Näringsvärde per portion

Energi938 KJ / 224 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ljummen laxsallad med havreris och sparris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårlökskorv med stuvad grönkål
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspaj med svarta oliver och Västerbottensost
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sufflé med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig bakad pumpa med grönkål
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga