Paprika- och harissayoghurt

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Paprika- och harissayoghurt

På en mezetallrik finns det alltid minst en svalkande yoghurtsås. Tillsammans med en välkryddad kycklingrätt är denna paprika- och harissayoghurt perfekt i sin enkelhet. Harissakryddan sätter fart på den milda yoghurten och smakar fint ihop med den grillade paprikan.

Paprika- och harissayoghurt

Ingredienser

6 portioner
100 g  grillad paprika (från burk)
3 dl  turkisk yoghurt
1 - 2 tsk  harissa
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Kan bara sägas med följande ord: Jag borde ha gjort mera !

Ing-marie a j a

2017-01-23

Näringsvärde per portion

Energi280 KJ / 68 kCal
Fett5 g
Salt0.65 g
Kolhydrater3.2 g
Protein2.2 g

Testa liknande recept

Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginedip
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockansk morotssallad
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprika- och vitlöksyoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Shakshuka - äggrätt från mellanöstern
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostyoghurt med grillad paprika och zucchini
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga