Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
0
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Säg den klassiska svenska krog som inte har toast skagen på menyn. Här tänker vi nytt och bjuder på en ännu godare variant av den festliga förrätten med en magisk majonnäs baserat på räkskal. Kompa med ett glas mousserande vitt vin för maxad lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  räkor med skal (färska eller frysta, tinade)
1   minibaguette
3 msk  majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4)
3 msk  finskuren gräslök
1/2 tsk  finrivet citronskal
2 tsk  färskpressad citronjuice
80 g  löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar)
1 krm  salt

Dillolja

1   kruka dill
1 dl  neutral rapsolja

Till garnering

rucola
dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämpligt bröd används.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Gör tartaren på 200 g frysta, tinade, extra stora räkor (krama försiktigt ut överflödig vätska innan du hackar dem) och använd vanlig majonnäs (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1988 KJ / 475 kCal
Fett32 g
Salt3.75 g
Kolhydrater16 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Toast skagen
Betyg 4.6 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast Skagen med hemmagjord majonnäs
Betyg 2.3 av 5.
612 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftskagentoast
Betyg 2.6 av 5.
102 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk skagenröra
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga