Ceviche på peruanskt vis

Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
1
Ceviche på peruanskt vis

En färskare rätt än peruansk ceviche är svårt att hitta, får såsen – en mix av leche de tigre, lime och chili – hälls över den råa fisken bara minuten innan den ska serveras. Här får du prova ceviche på äkta peruanskt vis med rödlök, majs och sötpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ceviche på peruanskt vis

Ingredienser

4 portioner

Leche de tigre

1 1/2 msk  finriven färsk ingefära
1   selleristjälk
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/2 aji limo (för 4 portioner)
1 1/2 msk  koncentrerad fiskfond + 5 dl vatten eller 5 dl Charlys fiskfond (se länk längst ner i receptet) (för 4 portioner)

Ceviche

400 g  gös- eller torskfilé (fryst, tinad, gärna MSC-märkt)
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller 1/3 aji limo (för 4 portioner)
2 dl  färskpressad limejuice
2 tsk  salt
1   rödlök
1 dl  kokta majskorn
1 dl  rostade, salta majskorn
färsk koriander till garnering
gärna kokt, skivad sötpotatis till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fonden/buljongen.

Gör så här

Här hittar du receptet på Charlys fiskfond.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat

Kommentar

Super gott .

Andy

2020-03-03

Näringsvärde per portion

Energi1110 KJ / 264 kCal
Fett3 g
Salt4.38 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Ceviche ”Bloody Mary Style”
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk ceviche
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Guinnesskokta musslor med dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Peruansk ceviche
Betyg 2.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga