Senapsdressad kyckling med pepparrot
Den ursprungliga versionen av det här receptet är med fläskfilé. Men med kycklinglårfilé blir det minst lika gott! Stek kycklingen och servera med en pigg senapsdressing med smak av pepparrot, kapris och rödlök. En lättlagad rätt både till vardag och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
1 kg kycklinglårfilé
smör
olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering
Dressing
1 msk fransk senap
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk hackade små kapris
ca 2 msk riven färsk pepparrot
1/2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett eller stek enbart olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 228 kCal
Fett16 g
Salt1.36 g
Kolhydrater1 g
Protein20 g
Kommentarer