Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Testa ett nytt sätt att grava lax – på bara fyra timmar! Tack vare att fisken ligger i vätska kommer gravningsprocessen igång snabbare, samtidigt som du får en saftigare lax. Våga smaksätta med apelsinjuice och apelsinskal laxen och bjud med en örtig majo.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  konc apelsinjuice
3 msk  finrivet apelsinskal
2 tsk  torkad rosmarin

Örtmajonnäs

1 dl  majonnäs
2 msk  hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Super gott ! Tog saften från en apelsin. I såsen blandade jag hälften majonnäs med creme frachie

Ulrika

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1961 KJ / 469 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga