Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
4
Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  japansk soja

Wasabimajonnäs

1 dl  majonnäs
1 msk  wasabi på tub

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Jag älskar det här receptet! Enkelt att göra och väldigt gott. Det har blivit en favorit bland familj och vä. Er.

Inger

2023-08-21

Världens bästa-så uppskattad

Annelie

2022-06-23

Otroligt god och mycket lätt att göra! Har gjort den till både påsk och midsommar på mångas begäran

Laima

2022-04-06

Näringsvärde per portion

Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga