Indiska blomkålsbollar

Betyg 3.4 av 5.
69 personer har röstat
7
Indiska blomkålsbollar

Frasgoda vegetariska blomkålsbollar som påminner om falafel i utseende och konsistens, men med en helt egen ljuvlig smak. Ajwainfrön är en krydda som påminner om timjan i doften och libbsticka i smaken. Perfekt även som plockmat på buffén!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Indiska blomkålsbollar

Ingredienser

4 portioner
1   blomkålshuvud (à ca 700 g)
1 krm  chilipulver
2 tsk  malen spiskummin
1 1/2 dl  kikärtsmjöl eller sojamjöl
1 tsk  torkad timjan eller samma mängd mortlade ajwainfrön
1 krm  bakpulver
2 tsk  finriven färsk ingefära
1   ägg (medium)
1 tsk  salt
rapsolja till fritering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Frityroljan kan användas igen. Sila av, häll på flaska och ställ i kylen. Använd exempelvis till vårrullar, friterad fisk eller hemgjorda pommes frites.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Håller inte ihop. Gjorde biffar i stället.

Mitra

2022-07-12

Väldigt gott och jag serverade hemgjort chutney på röda vinbär till.

Carina

2022-06-18

Tycker de höll ihop väldigt dåligt. Vad gjorde jag för fel? Smaken var det inget fel på men hade gärna fått dem att hålla ihop under friteringen.

Pia

2020-03-01

Hej Pia! Smeten är lite smulig men den ska inte gå sönder. Det är viktigt att man inte tar en större blomkål än 700 g och inte för litet ägg. Vi har uppdaterat receptet att välja ett medelstort ägg. Om smeten är svår att få att gå ihop kan man tillsätta mer ägg. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-03-02

Näringsvärde per portion

Energi842 KJ / 201 kCal
Fett14 g
Salt1.9 g
Kolhydrater7 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Pakhoras
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majs och sötpotatispuffar
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Zucchinibollar
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currygryta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med vallmo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga