Rostad potatissallad med rädisor

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
6
Rostad potatissallad med rädisor

Med rostad potatis blir potatissalladen extra god och smakrik. Den matiga salladen blir vackrast med små potatisar, men har du större så rosta dem i mindre bitar. Utmärkt som tillbehör till det mesta, på buffén och till grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rostad potatissallad med rädisor

Ingredienser

6 portioner
900 g  delikatesspotatis
1 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
4   salladslökar
1   knippe rädisor (à 200 g)
1   påse bladspenat (à 65 g)
1/2 dl  grovhackad persilja

Dressing

3 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god och härlig sallad!

Åsa

2021-07-26

Mycket god. Jag utelämnade rädisorna eftersom alla inte gillade dem men salladen blev god och festlig ändå 😊

Sofie

2020-04-11

Mycket god och färgrik. Härligt med rädisor. Lätt att tillbereda och en fin lätt variation till andra potatissallader.

Maria

2015-06-28

Näringsvärde per portion

Energi907 KJ / 217 kCal
Fett9 g
Salt2.06 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad potatissallad
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad 
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw på fänkål
Betyg 2.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga