Lyxig kycklingpaj
En paj med extra allt! Parmesan, marinerade soltorkade körsbärstomater och kronärtskockshjärtan. Fyll pajen med dina favoritdelikatesser i lösvikt eller på burk. Toppa snyggt med lufttorkad skinka och oliver när pajkalaset börjar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
Fyllning
Äggsmet
Topping
För alla
Gör glutenfri: ersätt pajdegen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: använd laktosfria varianter av smör, mjölk och grädde. (Parmesanost är laktosfri).
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk och grädde med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning Ersätt parmesan och rivost med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ.
Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod paj som vi ofta återkommer till vid lite festligare tillfällen. Hela familjen gillar inte alla ingredienser så vi utesluter bara det vi inte gillar i fyllningen.
Sandra
2022-12-17Supergod!
Ann
2022-03-27Supernöjd!!
Camilla
2022-02-25