Chokladbollar
Dessa chokladbollar får en god smak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
20 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Att rulla chokladbollarna i
pärlsocker kokos eller strössel
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck utan pärlsocker eller kokos.
Receptet har uppdaterats maj 2022.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi333 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegoda ❤️❣️❤️
Monika
2024-04-21Godaste choklad bollar jag gjort,La till lite sirap.👍Alla älskar dessa👍❤️
Mari
2024-04-12Riktigt dåligt recept... följt allt och smeten har stått i kylen i 1 timme men fortfarande helt rinnig och blir inte fast så man kan rulla dem
Elina
2024-03-27