Pannkaka utan ägg
Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
KANON!!!
Eddie
2024-04-22Min bebis är allergisk mot ägg och mjölk så jag utgick från det här receptet när jag gjorde pannkakor till henne. 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma 5 dl oatly berikad havremjölk Lät smeten svälla i kylen i cirka 2-3 timmar innan jag stekte pannkakorna i carlshamns flytande margarin. Alla pannkakor höll ihop jättebra, var enklare att steka än vanliga pannkakor!
Malin
2024-03-14Har helt ärligt inte fått till en enda vettig pannkaka med detta receptet. Måste vara bottar som kommenterat här. Provat värme på låg, medel, hög. Lite smet, mycket smet, med eller utan fett. Allt blir bara skit. Går och köper ägg nu.
Alexander
2024-03-09