Aioli

Betyg 3.3 av 5.
263 personer har röstat
23
Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Aioli

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  vinäger
2   äggulor
1 1/2 dl  rapsolja
1/2 dl  olivolja
2   vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
263 personer har röstat

Kommentarer

Detta är en vitlöksmajonnäs. Inte aioli. Aioli innehåller aldrig ägg.

Timmy

2023-12-25

Jättegod bas som kan varieras med olika smaksättningar. Toppen!

Magnus

2023-03-17

Hur länge står den sig om man förvarar den i kylskåp?

Hélene

2022-08-01

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett46 g
Salt0.9 g
Kolhydrater0.4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Lime- och chiliaioli
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chipotle- och muscovadoglaze
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpaaioli med rosmarin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga