Öl- och brännvinsbakad lax

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
4
Öl- och brännvinsbakad lax

Här är ett recept på en riktigt smakrik lax som nästan lagar sig själv. Laxen lagas i ugnen tillsammans med fräst spenat, öl och brännvin eller vodka. Du rimmar enkelt laxen själv natten innan tillsammans med salt, socker, peppar och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Öl- och brännvinsbakad lax

Ingredienser

10 portioner
2 msk  salt
2 msk  socker
1 tsk  vitpeppar
2 msk  finhackad dill
1 3/5 kg  färsk laxfilé
2   förp tinad, fryst bladspenat (à 250 g)
1   finhackad gul lök
smör till stekning
1 dl  Absolut citron (brännvin)
1   flaska öl (33 cl, gärna engelsk ale)

Till servering

kokt potatis
sås (gärna gräddfilssås)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och välj laktosfria serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfria serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Håller med om att temperaturen och tiden måste ökas till 200 gr i 30 min. Kan verkligen rekommenderas.

Gullvi

2005-11-28

Sju matglade tjejer var alla lika förtjusta! Superbt gott.

Bibi

2005-11-28

Är 150 grader i 10 min verkligen rätt? Fisken var fortfarande kall. Jag ökade temperaturen till 200 grader och tiden till 30 min. Mycket god fiskrätt!

Susanne

2003-07-31

Testa liknande recept

Rimlag med öl
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kalkon
Betyg 2.7 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampcannelloni
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Beer can chicken BBQ
Betyg 2.6 av 5.
241 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt spenat med parmesan
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga