Frasigt fluffig
bao-våffla
Städa av våffeljärnet och gör dig redo för något nytt. En fusion mellan våffla och bao buns. Här bjuds det på frasigt fluffigt bröd, ackompanjerad av krispig schnitzel och höga smaker. Perfekt plockmat som imponerar.
Tips & genvägar
1
Våffla förbakade buns
För dig som vill slippa kletig deg, tid för jäsning och lång tid i köket. Köp vakuumförpackade förbakade buns.
2
Krispigt i air-fryern
Air-fryers är här för att stanna. Släng in kyckling- eller vegoschnitzlar och njut av krispiga tuggor.
3
Färdiga produkter
Goda saker behöver inte ta tid. Köp färdiga produkter som såser och färdighackad sallad för att spara både tid och stök.
4
Använd prylarna du har
Tänk flerdimensionellt och nyttja prylarna du redan har till annat. Våffeljärnet är perfekt till att våffla mer än bara våffelsmet. Och lökhackare funkar till mängder av råvaror du vill hacka.
Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.
Det här behöver du!
4st valfria schnitzlar
1 msk neutral olja
275g Råkostsallad
1 dl Sesamdressing
4st Asian Steamed Buns
½ dl Chili mayo
1 dl salta jordnötter
Färsk koriander
Färsk mynta
Så här gör du!
• Pensla kycklingen med lite olja och tillaga i air-fryer enligt instruktion på förpackningen.
• Blanda råkostsalladen med 1 dl sesamdressing i en bunke.
• Dela och skölj bao buns i kallt vatten. Grädda i ca 2 minuter i våffeljärnet. Grädda inte för länge, så de håller sig luftiga.
• Lägg våfflan på en tallrik och ös på med sesamsallad
• Skär kycklingen i tunna skivor och placera över salladen.
• Toppa med hackade jordnötter, chili mayo, koriander och mynta.
• Ät direkt och njut!