Återkallelse

ICA återkallar ICA Gräddsås

ICA återkallar ICA Gräddsås på grund av att produkten innehåller allergenen senap som inte deklareras på förpackningen. Produkten utgör en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap.

Återkallelsen gäller ICA Gräddsås 250g, med bäst-före datum 03-04-2020

- Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

En analys hos leverantören av produkten visade att produkten innehåller allergenen senap vilket inte är deklarerat på förpackningen. Detta utgör en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap. För konsumenter som inte är allergiska mot senap utgör produkten ingen hälsofara. Har du fått en allergisk reaktion ska du kontakta sjukvården.

- Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Incidenter som denna utreds noggrant och en åtgärdsplan med förebyggande åtgärder tas fram och följs sedan upp. Tillsynsmyndighet Solna stad och Livsmedelsverket har informerats.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33.

ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00.

För mer information
ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52,
ica.se, icagruppen.se