Bästa brygden i bygden

ICA kaffe – ger gott eko i kaffevärlden

I Sverige dricker vi näst mest kaffe i världen! För att bidra till en långsiktigt hållbar konsumtion tar vi ansvar för att påverka produktionsvillkoren. Vi vill att ditt val ska vara gott – i koppen, för de som producerar kaffet och inte minst för klimatet. Här kan du läsa mer om ICAs I love eco-kaffe.

Vårt eget breda sortiment fokuserar på kvalitet och smaker som passar svenska kaffedrickare. Allt kaffe är certifierat enligt antingen UTZ, Rainforest Alliance eller Fair Trade.

Vilken sort blir din favorit?

smakprofiler

Smakprofiler guidar dig rätt

Hur ska du tänka när du kombinerar kaffe med något att äta? Ta del av guiden för våra nya smakprofiler som hjälper dig matcha dryck med dopp.

Vilket kaffe passar till vad?
Kaffeskola 2 380x380

Kaffeskola: från böna till kopp i Peru

Följ med Martin Kronlund, inköpare av ICAs egna varor på kaffeskola till Peru och lär dig mer om vårt härliga peruanska ekokaffe.

Se filmen här!
Myter om kaffe 480x480

Under luppen: kaffemyter

Är kaffe vätskedrivande och kan koffein leda till viktnedgång? Ger överkonsumtion högt blodtryck? Här får du reda på vilka myter som stämmer.

12 myter om kaffe
Kaffeskola 1 380x380

Kunskapstörstig på kaffe?

Varför smakar kaffet på ett visst sätt  och vad ska du tänka på för att brygga den perfekta koppen? Vi listar 7 faktorer som påverkar din upplevelse!

Bli kaffemästare här