ICAs måltidsdrycker

Det är inte många tillbehör som förhöjer upplevelsen av din måltid så mycket som en riktigt god dryck. Därför har vi på ICA tagit fram sju prisvärda och smakrika drycker som tar din måltid till en ny nivå. Bland ICAs måltidsdrycker hittar du cider, must och kolsyrat vatten.

ICA samarbetar med Grythyttan

När ICA tar fram en egen produkt är kvaliteten avgörande. Därför vände vi oss till Sveriges absoluta måltidsmecka – Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan! Här står smaken och den goda måltidsupplevelsen i fokus. Såväl forskare som studenter har provsmakat och utfört sensoriska studier på våra drycker.

Vi på ICA presenterar sju noga utvalda och smakrika måltidsdrycker. Läs mer om dryckerna och prova gärna recepten nedan som två av Grythyttans studenter skapat och sedan kombinerat med ICAs måltidsdrycker.

 

 

Cider

ciderEn torr päroncider och en halvtorr äppelcider utan nämnvärd sötma kommer i stilrena flaskor direkt från Österlen. Båda sorterna innehåller 0,5% alkohol vilket klassas som alkoholfritt.

Torr päroncider passar perfekt till Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

En halvtorr äppelcider lyfter till exempel en Pulled Pork med äppelcider och coleslaw eller Örtig fläskkotlett med basamicoglaze, foliebakad mangold och råstekt potatis  

Must

mustTvå smakrika äppelmuster - en söt och en syrlig -  har vi hämtat hem från skånska Bjärehalvön. Båda sorterna innehåller 100% ljuvlig äppelsaft i stilrena glasflaskor.

En syrlig äppelmust smakar ljuvligt till Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Gå all in på äpplen med en söt äppelmust till den franska klassikern Tarte Tatin på höstäpplen  

Mineralvatten

mineralvatten

Vi har också tagit fram ett unikt kolsyrat vatten med karaktär av Rieslingdruva i en snygg flaska du gärna ställer på bordet. ICA är först i Sverige med denna typ av vatten.

Passar utmärkt till  Pasta med hemgjord pesto på basilika och rucola

 äpplen till must 

Vad betyder alla symboler på etiketten?

Varje måltidsdryck har en etikett med symboler som inspirerar och gör det enklare för dig att välja rätt dryck till din måltid. På bilden ser du vad de olika symbolerna betyder.

Symboler på ICAs måltidsdrycker