Färsk fisk från ICA

Vi vet att många tycker att det är svårt laga fisk, det vill vi ändra på. Tillsammans med åtta gastronomistudenter gjorde vi därför en djupdykning i tillagningsmetoder och tekniker. Gissa vad? Det är faktiskt ganska lätt.

Nu kan du köpa färsk fisk hos ICA! Ett gott val för både miljön och din hälsa. Välj mellan lax, fjällröding, torskrygg, torskfilé, kolja och rödspätta.

Enligt Livsmedelsverket bör du äta fisk 2-3 dagar i veckan för att få i dig vitaminer, mineraler och omega 3-fetter. Många tycker dock att fisk känns svårt att laga till. Men vet du, det är tvärtom ganska lätt. På våra förpackningar hittar du tips på allt från tillagning till serveringsupplägg. Alla våra fiskar är noga utvalda och hantverksmässigt fileade och vi säljer enbart fisk som är okej att äta enligt WWFs fiskguide. 

 

lax-png

Laxfilé - med mycket smak

ICAs lax odlas i djupa, norska fjordar. Laxfilén är fet och fin och ”tillreder sig själv” på låg temperatur i ugn, gärna under ett täcke av pesto. Den har en hög halt av omega 3 och är extra smakrik eftersom den har skinnet kvar. Lax anses vara en riktig favorit bland oss svenskar. 

 

fjöllrödpng

Fjällröding – från nordliga Lappland   

ICAs röding kommer från Sveriges djupaste sjö, Hornavan. Den fileas försiktigt för hand och varje ben dras ut med en fiskbenspincett. Vår fjällröding är ljusröd till röd i köttet och är en riktigt lättlagad klassiker. Bara att steka, salta, peppra och det blir minst lika gott som på vilken lyxig fiskrestaurang som helst. 

 

torskrygg-png

Torskrygg – havets oxfilé

ICAs torskrygg är MSC-märkt. Det betyder att den fiskats på ett miljövänligt och hållbart sätt. Den är filead för hand och har skinnet kvar, vilket gör att den både håller ihop bättre vid tillagning samt att den smakar mer. Grilla torskfilén på skinnsidan eller stek skinnet tills det blir krispigt. Lyxigt, gott och enkelt!

 

 torkgenom

Torskfilé – en mjäll och fin goding

ICAs torsk kännetecknas av sitt underbara vita och fasta kött med lameller som lätt faller sönder efter tillagning. När du tar en tugga så är köttet saftigt och silkeslent samtidigt som det har substans och en utsökt eftersmak. Passar perfekt i gratäng eller som huvudingrediens i en gryta eller soppa.

 

kolja

Kolja – en favorit i torskfamiljen

ICAs kolja har ett magert kött som är vitt och fast. Den är lik torsken både utseendemässigt och i konsistens och smak. Koljan passar utmärkt att ångkoka men gör sig också bra som  panerad eller stekt. Den är en mycket populär matfisk, inte minst i England där den ofta äts som fish-and-chips.

 

rödspätt

Rödspätta – en underbar matfisk

ICAs rödspätta är både MSC-märkt (fiskad på ett sätt som är hållbart för miljön) och nyckelhålsmärkt. Den kommer från Nordostatlanten och du köper den i  lagom stora filéer som är renskurna från skinn. Rödspättan är en plattfisk och har därmed en platt kropp som är perfekt vid panering, stekning eller tillagning i ugn.