ICA Selection är vårt bästa kött och kommer från djur som handplockats för sin höga kvalitet. Våra serier Svenskt premium nötkött och Frilandsgris är kött som håller hög och jämn kvalitet varje gång, ett riktigt ”saluhallskött”!
Det är skillnad på kött och kött. För att ett kött ska bli riktigt bra så är ett antal olika paramentrar viktiga bl.a. är god djuromsorg, kön, ras och fettsammansättning betydelsefullt för att ett nötkött ska bli riktigt gott. Svensk djuromsorg hör till den bästa i världen och vi på ICA tycker att det är viktigt att djuren har det bra och följer upp det med revisioner och kontroller. I vår serie Svenskt premium nötkött har vi bara valt ut det bästa djurunderlaget, kvigor, kor och stutar som har en hög fettgradering.
Köttet möras i minst 14 dagar innan det förpackas i skinpack(vacumförpackning) och mörningen fortsätter ända fram till tillagning. Marmoreringen på köttet är inte alltid betydande men smaken ändå väldigt rik tack vare att djuren främst äter naturligt gräs och hö.
Alla svenska grisar har knorr på svansen. Men ICA Selection Frilandsgris har det extra bra. Med mycket halm, svenskodlat foder och möjlighet att gå ute året runt är det här ett kött som både smakar gott och känns bra i magen.
Vi har inlett ett samarbete med en gård i Kristianstad där vi tillsammans valt ett uppfödningssätt som ger grisarna ett så naturligt liv som möjligt. På Solgården går suggorna ute på ängarna, föder utomhus i hyddor och kultingarna lever utomhus den första tiden i sitt liv. När grisarna väl hamnar i stallarna har de ändå möjlighet att gå ute året runt. Öppna stallar gör att de kan gå in och ut som de vill. Stallarna är dessutom väl tilltagna med gott om halm som främjar grisarnas naturliga beteende.
Frilandsgrisen är en korsning av rasen Duroc som får en bra marmorering, vilket i sin tur ger ett saftigt och smakrikt kött.