Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Holy Smoke och ICAs smaksamarbete är en hyllning till den gamla amerikanska barbeque-traditionen med smak, umgänge och enkelhet i fokus. Resultatet är ett gäng härliga grillvaror för den långa sköna grillsäsongen – kyckling, korv och porkbelly bland annat. Gänget bakom Holy Smoke BBQ har en lång gedigen erfarenhet inom mat och den amerikanska barbecue-traditionen.

  • Kycklingben

    Kycklingben

    Kyckling framtagen tillsammans med Holy Smoke BBQ från Skåne. Superenkla att tillaga och perfekt för en grillbuffé med massor att välja på!

    Holy Smoke BBQ chicken Recept

    4 portioner
    Medel
    Tid: 20 min ca 4 timmar i kyl

    Inlagd gurka
    1 msk strösocker
    1 tsk salt
    1 tsk ättika, 12%
    1/2 tsk mald svartpeppar
    1 tunt skivad gurka
    1/2 finskivad jalapeño
    2 tunna skivor ingefära

    3 förp kycklingben, Holy Smoke BBQ
    1 förp sriracha - limesås, Holy Smoke BBQ
    2 förp grön sparris (á ca 250 g)
    2 msk olivolja
    flingsalt
    nymald svartpeppar

    Till servering: Servera med formfranska eller majsbröd.

    1. Inlagd gurka: Rör samman strösocker, salt, ättika och svartpeppar.
    2. Skiva gurkan och jalapeñon tunt. Skär två tunna skivor ingefära. Blanda gurka, jalapeño och ingefära med ättikslagen. Låt stå övertäckt 3–4 timmar i kylen.
    3. Grilla eller värm på kycklingbenen, glasera på slutet med tillhörande glaze.
    4. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla sparrisen snabbt på grillen. Lägg upp på ett fat, salta, peppra och ringla över olivolja.
    5. Servera kycklingbenen med sriracha- och limesås, inlagd gurka, grillad sparris och formfranska eller majsbröd.

  • Smashed burger

    Smashed burger

    Saftig och rökig burgare med lite högre fetthalt gjord på svenskt kött av nötbringa, rökt sidfläsk och fläskkarré.

    Double Smashed cheese burger

    4 portioner
    Medel
    Tid: 40 min

    Isad silverlök:
    1 silverlök, tunnskivad
    1/2 liter is

    Karamelliserad lök:
    4 lökar – röd & gul, skivad
    2 msk smör
    1 msk strösocker
    1-2 msk äppelcidervinäger
    olja
    salt
    peppar

    1 förp (4 st) hamburgerbröd, Holy Smoke BBQ
    4 förp (8 st) smashed burger, Holy Smoke BBQ
    8 skivor hamburgerost med smak av cheddar
    1 förp Holy Smoke BBQ-sås

    1. Isad silverlök: Skiva löken tunt gärna på en mandolin.
    2. Lägg is och vatten i en bunke, tillsätt lök. Låt ligga och dra i 10-20 minuter innan servering så att löken blir krispig.
    3. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken.
    4. Hetta upp en panna med smöret och stek löken på medelvärme i ca 15-20 minuter tills den är mjuk.
    5. Strö på socker och stek tills den börjar få fin färg och karamelliserats. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
    6. Rosta bröden.
    7. Hetta upp en stekpanna, lägg i burgare och pressa så tunt det går, stek 2-3 minuter.
    8. Vänd burgaren och stek vidare 2-3 minuter, lägg en ostskiva på varje burgare.
    9. Lägg karamelliserad lök i botten på brödet, lägg på de båda hamburgarna med ost.
    10. Toppa med isad lök och BBQ-sås och lägg på brödlocket.

  • Korv Cheddar Jalapeno

    Korv Cheddar Jalapeno

    En favorit från sommarens grillning. Härlig korv från Sverige med hetta från jalapenos och tydlig smak av cheddarost.

    Holys Jalapeño Cheddar Sausage Mayhem

    4 portioner
    Medel
    Tid: 30 min 8 timmar i kyl

    Sweet Slaw:
    500 g grovmixad vitkål
    3 msk vitvinsvinäger
    3 msk strösocker
    50 g avrunnen krossad ananas
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 1/2 dl majonnäs

    Picklad lök:
    1 msk rödvinsvinäger
    1 msk strösocker
    3 msk vatten
    1 stor rödlök
    1 färsk jalapeño (eller 2 msk inlagd, för 4 port)
    Holys Rostade Chili Lökblandning
    1 dl rostad Thailändsk schalottenlök
    1/2 tsk chiliflakes
    1/2 tsk vitlöksgranuler
    1/2 msk gräslök, torkad
    2 tsk råsocker
    1/2 msk sesamfrön – svarta & vita - rostade
    12 tsk flingsalt
    1/2 tsk svartpeppar

    2 förp Jalapeño Cheddar Korv, Holy Smoke BBQ
    1 förp Korvbröd, Holy Smoke BBQ
    Toppings/tillbehör
    1 Bacon Chipotlesås, Holy Smoke BBQ
    1 BBQ-sås, Holy Smoke BBQ

    1. Carolina Sweet Slaw: Blanda vitkål med hälften av saltet och 1 msk av vitvinsvinägern i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och ett lock. Lägg något tungt ovanpå som pressar samman kålen. Låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
    2. Låt kålen rinna av, pressa ut så mycket vätska som möjligt.
    3. Blanda socker, ananas, 2 msk av vitvinsvinägern, resten av saltet och peppar med majonnäs.
    4. Blanda vitkålen med majonnäsen. Förvara kallt fram till servering.
    5. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker och vatten.
    6. Skala och skiva löken tunt. Skiva jalapeñon.
    7. Lägg löken och jalapeñon i lagen och koka upp. Låt det svalna och stå i lagen minst 2 timmar.
    8. Lökblandning: Blanda alla ingredienser.
    9. Snitta korvarna snett med en kniv, skär till mitten av korven. Grilla eller stek korvarna.
    10. Värm korvbröden.
    11. Bred bacon/chipotlesås i botten på bröden, lägg i korvarna och lägg på BBQ-sås, coleslaw och picklad lök. Strö över lökblandningen.

  • Porkbelly

    Porkbelly

    Svenskt kött från nedersta delen av fläsksidan. Kommer tillsammans med färdig rub – perfekt för grillbuffén när du vill äta lite av varje.

    Porkbelly x 2 med Mac’n Brocc

    Välj vilken typ av tillagning du vill göra på din porkbelly, eller gör båda. Servera med en god chilisås och pickles.

    4 portioner:
    Medel
    Tid: 30 min 2 timmar rökning

    Nr 1 – Grillad Belly:
    1 förp Pork belly

    Nr 2 – BBQ Belly:
    1 förp Pork belly

    Ostsås:
    2 1/2 dl vispgrädde
    2 dl mjölk
    1 1/2 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
    1/2 msk Colemans Senapspulver
    1 msk äppelcidervinäger
    ca 500 g cheddarsås
    2 tsk salt
    nymald svartpeppar
    1/2 tsk nymald muskot
    Louisiana hot sauce

    Gratäng:
    500 g kokt pasta, gärna gemelli
    250 g broccoli
    ca 4 cheddarostskivor
    ca 10 tortillachips
    2 msk rostad lök
    1 dl riven mozzarella

    Till servering: BBQ-sås Holy Smoke, inlagd gurka med ingefära

    1. Skiva porkbellyn i ca 1/2 cm tjocka skivor.
    2. Tillagning grillning: Grilla skivorna till önskad krispighet. Krydda med bifogad smaksättning och avsluta med glaze.
    3. Tillagning rökning: Krydda med bifogad krydda. Lägg in köttet i en BBQ-rök på 125°C i ca 2 timmar till en temperatur på ca 85-90°C.
    4. Ta ut köttet ur röken och pensla med glaze. Låt vila i smörpapper ca 10 minuter innan den skivas upp.
    5. Ostsås: Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning, smaka av med salt, peppar, muskot och Louisiana hot sauce till lagom stark smak.
    6. Gratäng: Sätt ugnen på 175°C.
    7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    8. Ansa och skär broccolin i buketter. Blanda pasta och broccoli i en ugnsform. Häll över ostsåsen.
    9. Toppa med cheddarostskivorna. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter till fin färg.
    10. Krossa och smula över tortillachips. Strö rostad lök och riven mozzarella på toppen.
    11. Servera porkbellyn med gratängen, BBQ-sås och gärna inlagd gurka.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer