Färdiga kakdegar

Skiva, grädda, njut! Tre enkla steg är allt som krävs för doften av hemgräddat och något gott att bjuda på. I ICAs egna sortiment kan vi erbjuda tre färdiga kakdegar.

Snacka om valmöjligheter! Kex och kakor uppskattas av både stora och små. Med en färdig kakdeg kan dina gäster få välja sin egen favorit! Varför inte doppa i choklad eller toppa
med nötter?

Mumsiga tips för ICAs färdiga kakdegar

Bondkakor– knaprika klassiker

Gör så här: Skär 4-5 mm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20-25 min. Kakorna är klara när de har en gyllene färg.

Bondkaka på nytt­ sätt­!

Hacka din favoritchoklad och tryck ner några bitar i varje kaka innan gräddning. Smula bondkakorna över en skål med gräddglass. Toppa kakorna med valnötter, pecannötter eller annan favoritnöt innan gräddning.
Doppa den färdiggräddade kakan i smält choklad, låt stelna i kylskåp.

Deg till småkakor

Gör så här: Rulla varje skiva till en boll. Gör en grop med pekfi ngret i varje degboll och fyll gropen med en klick valfri sylt. Grädda kakorna i ugnen.

Daimkakor

Gör så här: Hacka en dubbel-Daim (ca 56 g) f nt och blanda in den i degen. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång, och låt vila kallt en stund. Sedan gör du precis som i grundreceptet!

Russin och chokladkakor

Gör så här: Hacka 4 msk russin och 50 g mörk choklad och blanda det i degen. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång, och låt vila kallt en stund. Sedan gör du precis som i grundreceptet!

Syltkakor

Gör så här: Rulla varje skiva till en boll. Gör en grop med pekfingret i varje degboll och fyll gropen med en klick valfri sylt. Grädda kakorna i ugnen. Tips! Byt ut sylten mot Geisha, Dumle eller Po y för en ännu mumsigare kaka.
Tips! Prova att strö över lite malen kardemumma eller kanel för variation.

Brysselkex

Gör så här: Häll upp karamellströssel eller färgat socker på ett fat och rulla degen i strösslet så
att hela korven täcks. Skiva degen och grädda kakorna i ugnen.

Tips! Prova att rulla degen i lakritspulver, kanel, kakao eller kokos istället för strössel.

Finska pinnar

Gör så här: Rulla degskivorna till finngertjocka längder och platta till dem något. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda kakorna i ugnen.

Chokladcookies - sega och försvinnande goda

Gör så här: Låt degen ligga framme i rumstemperatur, ca 15 min. SKär degen i 5 mm tjocka skivor (tjockare om du gillar segare cookies). Rullar skivorna till bollar och lägg på bakplåtspaper. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20-25 min.

Dubbeldoppa

Gör så här: Smält vit choklad och mörk choklad i två olika skålar i vattenbad eller mikro. Doppa ena änden av den färdiggräddade cookien i den vita chokladen och den andra änden i den mörka chokladen.
Ja, det blir lite kladdigt, men farligt gott…

Bottendoppa

Gör så här: Smält mjölkchoklad i vattenbad eller mikro och doppa den färdiggräddade cookiens botten i chokladen. Låt stelna upp och ner. Sprinkla gärna med strössel för ännu festligare cookie!

Cookiewhoopie

Gör så här: Grädda kakorna och låt dem svalna. Kombinera dem sedan två och två med botten mot varandra och ett tjockt lager av hasselnötskräm emellan. Förvara i kylskåp, men de är godast att äta direkt!

Chokladmuffins - kärleksmums eller kaka

Klipp av toppen på spritsen och fyll en smord kakform med smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 min. Under tiden som kakan gräddas blandar du till glasyren.

Glasyr

3 1/2 dl fl orsocker
2 msk kakao
60 g smör (4 msk)
2-3 msk kallt starkt kaffe
kokos

Gör så här: Sikta florsocker och kakao i en bunke. Smält matfettet och blanda ner kaffet. Rör ner
det i sockerblandningen och rör glasyren slät. Bred glasyren på kakan när den har svalnat något.
Toppa med kokos!

Chokladkaka

Klipp av toppen på spritsen och fyll en smord kakform med smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 min. Njut som den är eller toppa med samma glasyr som till kärleksmumsen.

Muffins med frosting

Gör så här: Klipp av toppen på spritsen och tryck ut smeten i muffinsformar. Fyll muffnsformarna till hälften. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min.

200 g färskost (typ Philadelphia)
50 g smör
1 1/2 dl forsocker valfri smaksättning

Gör så här: Rör ihop osten med matfettet. Rör därefter i florsocker och valfri smaksättning efter smak.
Till exempel kakao, rivet citronskal, pepparmintsolja eller kokos. Spritsa eller bre ut frostingen på muffisarna. Frostingen räcker till ca 16 muffins.