ICA är teamsponsor till Svenska Skidförbundet med fokus på längd och alpin skidåkning
Idrottssponsring

Svenska Skidförbundet

Längdskidor har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och det är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Längdlandslaget

Skidlandslaget_stående_221X280

Längdspåren både i norr och söder är fulla av både barn och vuxna och vi fått fram en ny generation folkliga förebilder som ICA ser som viktig inspiration för barn- och ungdomar runt om i landet.

Genom sponsringen av Skidförbundet vill ICA bidra till en god hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar. Genom olika insatser ger vi råd och tips kring mat i samband med skidåkning.

Exempel på detta är projekten Alla på snö, Barnens VasaloppLilla Världscupen och ICA Längdcup.

Matlagning med landslagen

Att äta rätt och gott är viktigt för alla, extra viktigt att äta rätt är det för den som idrottar på elitinivå. Det gäller att få i sig tillräckligt med energi för att orka träna och tävla. Som ett led i ICAs sponsring av landslagen har längdlandslaget vid flera tillfällen träffat ICAs kockar och lagat mat tillsammans med dem.

 

längdlandslagetmatlagning
Marcus Hellner och Sofia Bleckur hjälps åt vid spisen och Teodor Petersson fixar jordgubbar till efterrätten.

Alla på snö

Ett av Svenska Skidförbundet stora projekt är Alla på snö och där är ICA huvudsponsor. Alla på snö är Svenska Skidförbundets satsning för att på ett lekfullt sätt få barn att prova på skidåkning.

Alla på snöNära 12 000 barn i 13 kommuner i 10-årsåldern fick vintern 2013 möjligheten att upptäcka glädjen att åka skidor och leka i snön.

Det blev resultatet av satsningen ”Alla på snö” som är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Svenska Skidrådet.

Alla får hjälp

Det är inte alltid så lätt att sätta på sig skidor och pjäxor om du som barn inte har testat att åka skidor tidare, men alla får hjälp med utrustningen.

Hjälp med pjäxor liten

Alla på snö-dagen är just till för att alla ska få chans att pröva, både att åka utför och prova på längdskidåkning.

Snabba fakta Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet, SSF, bildades den 11 december 1908 i Sundsvall. Målet är att vara en strak organisation med stor och bred verksamhet. Visionen är ”Bäst i världen – alla på snö”.

Svenska Skidförbundet

Snabb fakta Parasporten 

Special Olympics Sweden ansvarar för bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning. Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsenedsättning, synskada och utvecklingsstörning inom 15 idrotter – oavsett nivå. Sveriges Paralympiska Kommitté ansvarar för svensk paralympisk idrott.