Humansponsring

Röda Korset

En av de värsta humanitära katastroferna på flera år pågår just nu. I länder som Kenya, Somalia, Sydsudan, Etiopien, Jemen, Uganda och Nigeria kämpar miljontals människor mot hungern. Var med och gör skillnad, nedan framgår det hur du kan bidra.

Stoppa hungern!

En av de värsta humanitära katastroferna på flera år pågår just nu. I länder som Kenya, Somalia, Sydsudan, Etiopien, Jemen, Uganda och Nigeria kämpar miljontals människor mot hungern. Problemet är orsakat av torka, konflikt eller katastrof. Situationen gör att skördar slår fel, att boskap dör, att jobben blir färre och att människor inte får tillräckligt med mat och vatten. Många människor har redan dött, och det krävs en massiv och omedelbar insats för att förhindra en ännu större tragedi.

ICA söttar Röda Korset som är på plats och hjälper till genom att bland annat dela ut matpaket, hjälpa familjer att ersätta boskap, ge sjukvård, hjälpa till med vatten och sanitet, stötta jordbruk och utbilda personer för att långsiktigt kunna bryta problemen.

 

Så här kan du bidra:

  • Swisha till 123 031 0748
  • Smsa AKUT HUNGER till 72 900

Pantknapparna i ICA-butikerna

ICA har sedan länge ett samarbete med Röda Korset med bland annat pantknapparna.  

ICA kundernas donationer till Röda Korsets arbete via Pantknapparna i butik blev 7,3 miljoner för 2015. Det är en ökning från 7 miljoner 2014 och rekord sedan ICA inledde samarbetet 1999.

Det känns väldigt bra att ICA tillsammans med våra kunder kan hjälpa Röda Korset att hjälpa. Stort tack till alla kunder som har valt att skänka pengar.

Idag har över 408 ICA-butiker Pantknappen

Pengarna går till Röda Korsets verksamhet för att stödja utsatta på olika sätt, t.ex. genom besök hos ofrivilligt ensamma, läxhjälp till skolelever eller arbetet med att återförena familjer som splittrats i samband med krig och katastrofer. Ingressbilden visar på en av aktiviteterna som Svenska Röda Korset gör när man hjälper ca 2500 familjer att återförenas.

En av förklaringarna till insamlingsrekordet är att många uppskattar enkla lösningar. Det ska vara enkelt att skänka pengar och enklare än att trycka på knappen när man pantat sina flaskor och burkar kan det knappast bli.

20394 - Besök

Röda Korset arbetar även lokalt med bland annat besök hos äldre i deras hem och på äldreboenden.

Tack – ditt bidrag betyder mer än du tror!

Snabba fakta Röda Korset

Röda Korset är den största humanitära organisationen i världen och finns i 188 länder och har 97 miljoner medlemmar. Röda Korset grundades 1863 i Genève av schweizaren Henri Dunant.

Logo_Röda_Korset