Humansponsring

Cancerfonden och Rosa Bandet

För oss på ICA hänger mat och hälsa ihop. Därför har vi stöttat Cancerfonden i många år – ja faktiskt sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen mot bröstcancer sedan starten år 2003.

Spring tillsammans mot cancer

Den 24 september 2017 startar vi oktobers Rosa Bandet-kampanj med att springa tillsammans mot cancer på Rosa Bandet loppet.

Rosa Bandet loppet, tidigare känt som Lidingö Tjejlopp, är ett populärt lopp där du kan springa 4 eller 10 km, och samtidigt bidra till kampen mot cancer. Nytt för i år är att loppet öppnar en mixed startgrupp där både män och kvinnor kan springa, och där halva startavgiften går till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

Boka din startplats här


Tack Sverige för en fantastisk rosa månad!

 

Stort tack alla kunder, medarbetare och ICA-handlare som bidragit till 2016 års fantastiska resultat! Tillsammans har vi samlat in 48 miljoner kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det är det bästa resultatet någonsin! 


Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?

Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 593 miljoner kronor till svensk cancerforskning. De pengar som samlas in under kampanjen används för att på olika sätt bekämpa bröstcancer och andra cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare, kunskapsspridning och påverkansarbete.

Viktigt att känna till är att Cancerfonden inte öronmärker insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. Sedan 2003 har Cancerfonden delat ut 640 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på bröstcancerproblemet och därmed ökat forskningsfinansieringen, vilket starkt har bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik bröstcancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta:

  • 30 kronor kostar bandet
  • 27 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
  • 3 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet

- Läs mer om var pengarna går på Cancerfondens hemsida 


Lär känna dig själv:

Rosa Bandet kampanjen är slut för den här gången, men kampen mot cancer fortsätter. Så kom ihåg att fortsätta undersöka dina bröst. Ta 2 minuter av din tid och se den här filmen, det är viktigt.

 

Frågor och funderingar om cancer?

Här kan du vända dig till Cancerfondens informations- och stödlinje för att få råd och stöd i din situation.