Efter examen

Vad gäller när jag inte är student längre?

Välkommen ut och bra kämpat. Vad händer nu då?

Jag har inte pluggat färdigt. Hur gör jag för att fortsätta vara ICA-student?

Du kan enkelt ändra ditt slutdatum genom att gå in på ”Min profil” på icabanken.se. Där kan du också fylla i om du ändrar studieinriktning. Om examensdatumet har hunnit passera behöver du göra en ny ansökan om ICA Student. Du behåller då samma kort och konto som tidigare.

- Logga in och uppdatera ditt examensdatum

- Gör en ny ansökan och bli ICA-student igen

 

När börjar mitt bankkort kosta pengar?

När du tagit examen så fortsätter ditt bankkort att vara gratis i 12 månader, därefter börjar en kortavgift på 25 kr per månad dras direkt från ditt konto.

- Mer om våra kort

 

Hur säger jag upp mitt ICA Bankkort?

Är du helt säker på att du inte vill ha kvar förmånerna som kommer med ICA Bankkortet? Då ringer du enklast kundservice vardagar kl 8-20 på 033-47 47 90 för att avsluta både kortet och kontot. Är det ett gemensamt konto kan vem som helst av kontohavarna avsluta kontot. Det behövs alltså inte något samtycke från medkontohavaren.

Tänk på: När du ringer för att avsluta bankkortet är det viktigt att saldot på kontot är noll. Du får t ex inte ha någon kreditskuld kvar.

 

Kan jag byta bankkortet mot ett vanligt, rosa ICA-kort?

Du måste först avsluta ditt ICA-bankkort. Dagen efter att kontot avslutats kan du ansöka om ett rosa ICA-kort utan betalfunktion. Då kan du fortsätta få ICA-bonus och bra erbjudanden från ICA.

- Ansök om ICA-kort


Vad händer med min studenthemförsäkring när jag slutar plugga?

Studenthemförsäkringen gäller hela försäkringsperioden ut, även om du skulle sluta plugga under året. Slutdatum hittar du på ditt försäkringsbevis eller genom att logga in på ICA Banken. Tänk på att studenthemförsäkringen har ett begränsat skydd jämfört med en vanlig hemförsäkring. När du inte är student längre och flyttar till något eget är det alltså dags att byta upp dig, så att försäkringen gäller fullt ut om något skulle hända.

- Läs mer om ICAs hemförsäkring

 

Kommer jag inte få dubbel bonus längre?

Jo, du kan fortfarande få dubbel bonus när du betalar med ditt ICA-bankkort på ICA om du samtidigt har lån, sparande eller försäkring hos ICA Banken.

- Mer om dubbel bonus här