Tre steg till bättre ekonomi - steg ett:

Fixa din budget på 1 minut om dagen

Känns det tungt och svårt att komma igång med en budget? Jag visar dig tre enkla steg som kommer ge dig bättre ekonomi. Här börjar vi med första steget som handlar om att kartlägga dina kostnader.

Att få bättre ekonomi behöver faktiskt inte vara så krångligt. Jag kommer att ge dig en smart trestegsraket! Målet är att på ett snabbt och enkelt sätt ge dig kontroll över din ekonomi så att du får mer pengar över i plånboken hela året. Häng med!

Steg 1: Lägg en minut om dagen under en månad till att skriva ner alla dina utgifter

För att veta vilka justeringar du ska göra i din ekonomi behöver du först skapa dig en bild av var dina pengar egentligen tar vägen idag.

Gör så här:

Logga in på din internetbank och skriv ner vilka köp du gjort idag. I regel gör vi inte så många köp per dag, så jag törs påstå att det inte tar mer än en minut om dagen. Sortera sedan kostnaderna i kategorier exempelvis, matinköp, transport, nöje och hem & hushåll. På bara 30 minuter har du kartlagt alla dina kostnader på bara en månad.

Visste du att…

… var tionde nyårslöfte handlar om att ”få ordning på sin ekonomi”, men bara var femte lyckas hålla löftet? Här kan du läsa mina tips om hur du blir den som faktiskt lyckas!

Läs också: