6 spara-pengar-tips till skidresan

Snön har börjat singla ner och skidorternas studentveckor börjar närma sig. Här är våra bästa tips på hur du maxar din skidresa för minsta möjliga penning!

1. Lågsäsong = studentsäsong!

Dra iväg när det fortfarande är lågsäsong. Det blir billigare, vilket betyder fler med samma skidintresse och knapra månadsinkomst som du säkerligen får det roligare.

2. Tjäna på att du är flexibel

Undvik att boka resan över en lördag, eller vilken dag det nu är som är bytesdag på stället du vill åka till. Du får oftast bättre pris om du kan vara lite flexibel!

3. Slösa inte slantar på ny utrustning

Fråga runt bland familj och vänner, låna det du kan eller varför inte tjacka din bräda och en sjysst 80s-overall på second-hand eller loppis?

4. Överlåt trista detaljer till ditt försäkringsbolag

Se till att ha en olycksfallförsäkring och en hemförsäkring så slipper du oroa dig för oväntade /väntade utgifter efter att du slarvat runt på afterski eller råkat hamna i en backe med helt fel färg för din slalomvana. Här kan du ta en titt på vår studentanpassade hemförsäkring!

5. Samåk!

Hyr en stor bil som rymmer många, exempelvis en van, då får ni ner bensinkostnaden rejält och den eventuellt långa resan blir säkert roligare när ni åker tillsammans. Win-win!

6. Unna dig hemlagat i backen

Ta med matsäck! Det blir billigare, och ni har möjlighet mysa ner er på lite var som helst, precis vid favoritbacken till exempel.

Kanske är du också intresserad av...