5 sjukt bra tips

Vad händer om du blir sjuk mitt i plugget? Är du dömd att halvt medvetslös ha grupparbeten i sjuksängen eller bli utan CSN. Nej då, ta det lugnt, här kommer en to do list som kan hjälpa din ekonomi att må bra även när du mår dåligt.

1. Anmäl att du är sjuk till Försäkringskassan genast

Detta bör du ha som ett ständigt mantra eller tatuera in på armen, för det är nämligen förutsättningen för ett lite enklare liv och alla följande tips. Gå in på försäkringskassans hemsida för att sjukanmäla dig.

2. Behåll CSN

När du anmält dig sjuk till Försäkringskassan kollar de så att allt stämmer, skickar över din sjukanmälan till CSN som också kollar så allt stämmer. Stämmer allt så får du en fin belöning för mödan i form av CSN! Och det utan att du förlorar några av dina studiebidragsveckor! Är du sjuk längre än 30 dagar kan även lånedelen skrivas av. Mer om detta kan du läsa på CSNs hemsida.

3. Få mindre krav på studieresultat

Lyckas du med föregående punkter, kommer denna på köpet. Med din godkända sjukskrivning får du nämligen också mindre krav på studieresultat för att få behålla ditt CSN, vilket ju kan kännas rimligt för en sjukling.

4. Ersättning för förlorad inkomst

Om du inte bara missar plugget, utan också de där värdefulla extrajobb-passen du tjatat till dig, kan du också få ersättning från Försäkringskassan för förlorad inkomst, också kallat sjukpenning.

5. Heja studenthemförsäkring!

Har du vår studenthemförsäkring och det är en olycka du råkat ut för - se till att få valuta för dina 84 kronor i månaden! Med vår studenthemförsäkring kan du till exempel få ersättning för inskrivning på sjukhus, sjukskrivning och tandskadekostnader när olyckan varit framme. Läs på om alla våra förmåner med studenthemförsäkring här!