Plånbokssmarta vinteraktiviteter

Äntligen har vintern kommit igång på riktigt. Snön faller och termometern har visar blå siffror, så att isarna fått tid att härda. Det är dags att slipa skridskorna, valla skidorna och trimma pulkan. Här kommer förslag på plånbokssmarta aktiviteter för dig som student.

Det är lätt att bli stillasittandes inomhus när kölden omfamnar oss. I årtusenden har mänskligheten tränat på att hantera kylan. Med stor omsorg har vi lyckats selektera fram de bästa klädmaterialen som håller oss varma köldslagna dagar. Skippa ditt tv-maraton och plocka fram dunjackan för här kommer aktiviteter du kan roa dig med när din tv gått sönder.

1. Skridskor

Saknar du skridskor idag kan du köpa begagnade till en billig penning på Blocket eller via speciella bytesdagar. Att åka skridskor är ofta en billig aktivitet då det är gratis att åka på den lokala skridskobanan. Dra ihop kompisgänget och spela en hockeybockey-turnering och passa på att grilla korv till lunch.

2. Friluftsfrämjandet

Förbundet har som mål att så många som möjligt ska kunna njuta av just friluftslivet. Du kan bli medlem och sedan få möjligheter att ta del av deras aktiviteter. Alla är inte kostnadsfria men rimligt prissatta. Här kan du testa allt från skidåkning till klätterkurser.

3. Längdskidor

Längdskidor är fantastisk träning för hela kroppen. Trixet med skidåkning på platten är att utrustningen är beroende av din vikt och längt för att du ska få rätt fäste och undvika bakhalka. Har du redan utrustning är detta en självklar aktivitet för den soliga februaridagen.

4. Grilla

Är du ute och strosar i friluftsområdet på din ort, passa på att ställ till med fest. Leta efter de preparerade grillplatserna som finns till allmänhetens förfogande, perfekta att grilla på. Ofta är det påfyllt med ved så du slipper att släpa på tunga vedklampar. Fixa knytis med polarna, det kommer bli en omtyckt brakfest, det kan jag lova.

5. Spelkväll

Om du absolut måste vara inne tycker jag du ska fixa en spelkväll. Välj ut ett eller två av dina favoritspel och ladda upp med lite snacks. Förloraren fixar middagen!

Kom igen, ut och aktivera dig. Passa på att njuta av den friska luften som de sprakande vinterdagarna har att erbjuda.

 

Vardagsekonom

Magnus Hjelmér,

Idag vardagsekonom på ICA Banken, tidigare vd för Unga Aktiesparare. Brinner för att göra ekonomi enkelt så vi får mer i plånboken. Tror att fler kan göra mer och att små förändringar leder till stora resultat.