Hitta sommarformen

Det är lätt att hitta på ursäkter för att skippa träningen. Jag har snokat rätt på de bästa och billigaste träningstipsen så att du enklare kommer igång!

Min egen erfarenhet är att mat- och dryckeskonsumtionen plus soltimmarna ökar medan träningstimmarna minskar ju varmare och skönare det blir ute. Kom igång redan nu så ökar sannolikheten att du fått upp tempot till sommaren och skapa massor av positiva rutiner som håller ända till hösten. Här har ICAs träningscoacher, Josephine och Mikaela, bidragit med sina bästa råd.

 

1. Hyr en cykel

Ska du på citysemester, upplev staden på sadeln. Eller ge dig ut på landet med en mountainbike. Enkelt, billigt och roligt.

2. Hitta ett utegym

I de flesta städer finns utegym. Ta med bästa polaren, det är enklare om ni är två.

3. Pass i parken

Många föreningar, exempelvis Friskis & Svettis kör gratis träning i parker runt om i landet. Leta upp och häng med!

4. Sommarorientering

Sök upp orienteringsklubben på din ort och kolla om de erbjuder sommarorientering. Ett annorlunda och lätt sätt att motionera på!

Kom ihåg att träning ska vara enkelt. Du kan exempelvis motionscykla till och från jobbet, att ta trappan istället för hissen eller promenera på lunchen. Du kan läsa mer och få inspiration till träning på ica.se/halsa.

Lycka till med träningen!

Vardagsekonom

Magnus Hjélmer,

Idag vardagsekonom på ICA Banken, tidigare vd för Unga Aktiesparare. Brinner för att göra ekonomi enkelt så vi får mer i plånboken. Tror att fler kan göra mer och att små förändringar leder till stora resultat.