Ekonomitips

När man börjar studera på högskola eller universitet innebär det ofta att man flyttar hemifrån och ska börja ta hand om sin egen ekonomi. Därför har vi samlat våra bästa spartips här!

PUFF_JULKLAPP

Magnus tomteverkstad – våga vägra prylhetsen

Visste du att vi i genomsnitt lägger över 800 kr/julklapp? Det blir mycket pengar om man ska köpa klappar till mamma, pappa, syskon, respektive, bästa vännen, julklappsbytardag med vännerna och familjens hund. Jag ger dig tipsen på hur du kan komma undan både billigt och hållbart!

puff-lyxa-till-det

Få råd med mer lyx

Ofta när vi pratar om tips för din ekonomi handlar det om matlådor, budget och sparande. Men bara för att du är student behöver det ju inte betyda att du måste skippa roliga saker. Det går faktiskt att unna sig en hel del– och samtidigt vara ekonomisk. Här får du några tips på hur du får ett lyxigare studentliv för lite pengar

puff-bli-av-med-csn

Bli av med CSN-lånet

Jag får ibland frågan hur man gör för att bli av med CSN-lånet så snabbt som möjligt och mitt bästa tips kan låta självklart: Ta så lite lån du bara kan! Här ger jag tips på hur du kan minimera din skuldsättning under studietiden och hur du betalar av CSN-lånet snabbare.

puff-kopa-bostad

Köpa bostad

Att köpa sin första egna bostad kan innebära många nya utmaningar. Vi tipsar om vad du kan tänka på inför bostadsköpet!

Visa fler