Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Yoghurtglass med hallon och apelsin

En yoghurtglass som är busenkel att slänga ihop i ett ryck. Med apelsin, hallon och turkisk yoghurt får glassen en sötsyrlig touch, som balanseras perfekt med sötman från honung och vaniljsocker.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker

Näringsvärde per portion

Energi: 1794 kj / 424 kcal
Protein:2,5 g
Kolhydrater: 17,3 g
Fett: 4,3 g

Gör så här

  1. Skölj och riv skalet av halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv och skär den i små tärningar.
  2. Lägg alla ingredienser utom apelsinbitarna i en matberedare (spar några hallon till garnering). Mixa till en jämn glass. Blanda i apelsinbitarna.
  3. Servera glassen genast.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurten till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer